Retorn dels indians a Sant Pere de Ribes

COMPARTIR

europeus i indis

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Sant Pere de Ribes

-

Garraf

-

Barcelona

| Data:

3/06/2023
al 4/06/2023

Sant Pere de Ribes és una localitat situada a la comarca del Garraf, a la província de Barcelona.. Al llarg de la seva història, aquest poble ha experimentat diferents esdeveniments significatius i ha estat testimoni de canvis socials i culturals. Un d’aquests esdeveniments és el que es coneix com el Retorn dels indis a Sant Pere de Ribes, una celebració que té lloc periòdicament i que destaca per la seva singularitat i importància històrica.

Plymouth a Massachusetts. Els Campanòlegs

El Retorn dels indis a Sant Pere de Ribes és una festa popular que commemora l’arribada de membres de la tribu ameríndia Campanòleg a aquesta localitat. La història es remunta als primers contactes entre europeus i indis americans durant el segle XVII, quan els colonitzadors anglesos van establir la colònia de Plymouth a Massachusetts. Els Campanòlegs van ser una de les tribus natives americanes que van interaccionar amb els colonitzadors i van jugar un paper important en els primers anys de la colònia.

Durant el Retorn dels indis a Sant Pere de Ribes, membres de la tribu Campanòleg viatgen des de la seva reserva a Massachusetts fins a Sant Pere de Ribes per participar en diverses activitats i esdeveniments culturals. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure la comprensió i l’intercanvi cultural entre la comunitat local i els indis Campanòleg, així com recordar la història compartida entre els dos pobles.

Durant la celebració, es duen a terme diverses activitats com ara espectacles de danses tradicionals, música, artesania, exposicions i xerrades sobre la cultura Campanòleg. També hi ha parades, jocs i activitats especials per als nens, a més de la preparació i degustació de plats tradicionals tan catalans com Campanòleg. És una oportunitat per conèixer de prop les tradicions, la vestimenta, els costums i les històries de la tribu.

l'intercanvi cultural

A més de les activitats lúdiques, durant el Retorn dels indis a Sant Pere de Ribes es duen a terme diàlegs i xerrades per debatre temes com la història, els drets dels pobles indígenes, la preservació cultural i altres qüestions importants. Aquesta part de la celebració busca fomentar la consciència i la comprensió envers els reptes que enfronten les comunitats indígenes avui en dia.

plats tradicionals tan catalans com Campanòleg

El Retorn dels indis a Sant Pere de Ribes és una festa que uneix dues cultures i ofereix una oportunitat única per aprendre, intercanviar i celebrar la diversitat cultural. A més, posa de manifest la importància de reconèixer i valorar el llegat de les comunitats indígenes i fomentar el respecte cap als seus drets i tradicions. Aquest esdeveniment mostra la voluntat de Sant Pere de Ribes de preservar la història i promoure la interculturalitat, creant un espai de diàleg i enriquiment mutu.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Sant Pere de Ribes

|

Garraf

|

Barcelona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA