La Patum de Berga

COMPARTIR

festes més importants i antigues de Catalunya,

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Berga

-

Berguedà

-

Barcelona

| Data:

6/06/2023
al 11/06/2023

La Patum de Berga és una festa tradicional i popular que se celebra cada any a la ciutat de Berga, a la comarca del Berguedà. És reconeguda com una de les festes més importants i antigues de Catalunya, amb una rica història que es remunta al segle XIV.

La Patum de Berga esdevé durant les festes de Corpus Christi, i té lloc al voltant del dijous i el Divendres Sant. Durant aquests dos dies, les places i carrers de Berga es converteixen en un escenari vibrant i ple de color, on els ciutadans i visitants es reuneixen per gaudir d’una gran varietat d’espectacles i representacions tradicionals.

Els balls de La Patum són una combinació d'elements religiosos i pagans

El punt central de La Patum és la representació dels balls i els correfocs, protagonitzats per figures emblemàtiques com el drac, el gegant, el bou, la mula i molts altres personatges misteriosos i grotescos. Aquests personatges són portats en processó pels carrers de Berga, acompanyats per la música de l’orquestra i el so de la dolçaina i el tabal, instruments tradicionals que donen vida a aquesta festa única.

Els balls de La Patum són una combinació d’elements religiosos i pagans, i es creu que tenen arrels medievals. Són una representació teatral que simbolitza la lluita entre el bé i el mal, on el drac representa el dimoni i altres figures personifiquen els àngels i sants que intenten derrotar-lo. És un espectacle visual impressionant, amb focs artificials, fum i música que omplen l’ambient d’energia i emoció.

La Patum de Berga ha estat reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO, destacant la seva importància cultural i el seu valor com a tradició viva. És una festa que uneix generacions i que ha estat transmesa de pares a fills durant segles, preservant la seva autenticitat i essència.

A més dels balls i correfocs, La Patum també inclou altres activitats com cercaviles, concerts, exposicions i activitats infantils, que converteixen la ciutat de Berga en un lloc animat i ple de diversió per a tota la família. És una oportunitat única per conèixer i experimentar una tradició ancestral i endinsar-se en la cultura i les arrels d’aquesta zona de Catalunya.

En resum, La Patum de Berga és una festa espectacular i emotiva, que atreu visitants de tot arreu i que és una mostra viva de la riquesa cultural i històrica de Catalunya. És un esdeveniment que val la pena experimentar en persona, per poder apreciar tota la seva grandesa i sentir l’esperit festiu i tradicional que impregna cada racó de la ciutat de Berga durant aquestes jornades úniques.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Berga

|

Berguedà

|

Barcelona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA