FIRE!! Mostra de cinema LGTBI de Barcelona

COMPARTIR

de visibilització, reflexió i diàleg sobre les diverses identitats sexuals i de gènere

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Barcelona

-

Barcelonès

-

Barcelona

| Data:

8/06/2023
al 18/06/2023

FIRE!! Mostra de cinema LGTBI de Barcelona és un esdeveniment anual que celebra la diversitat sexual i de gènere a través de la projecció de pel·lícules i documentals centrats en temàtiques LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). És una de les mostres de cinema més importants i reconegudes del seu gènere en l’àmbit internacional, i té lloc a la ciutat de Barcelona, una de les urbs més obertes i acollidores per a la comunitat LGTBI.

FIRE!!, es va establir l’any 1995 amb l’objectiu de crear un espai de visibilització, reflexió i diàleg sobre les diverses identitats sexuals i de gènere, així com de denúncia de les desigualtats i discriminacions que encara existeixen. La mostra ofereix una selecció diversa i rica de pel·lícules, incloent-hi tant produccions independents com també obres de renom i estrenes mundials.

Durant els dies que dura el festival, es projecten pel·lícules que tracten temes com l’amor, la sexualitat, l’acceptació i els desafiaments que enfronta la comunitat LGTBI. A través d’aquestes projeccions, el FIRE!!, no només ofereix entreteniment, sinó que també pretén educar i fomentar la comprensió i el respecte cap a la diversitat.

A més de les projeccions, el FIRE!!, inclou altres activitats com ara taules rodones, xerrades, exposicions i actuacions en directe que complementen la programació cinematogràfica. Aquestes activitats brinden un espai per al debat i l’intercanvi d’idees, així com per celebrar els avenços i èxits de la comunitat LGTBI, i identificar els reptes pendents en el camí cap a la plena igualtat.

Una de les característiques més destacades del FIRE!!, és la seva capacitat per arribar a públics molt amplis, des de membres de la comunitat LGTBI fins a persones aliades i interessades en l’art i la cultura. El festival actua com a plataforma per mostrar les diverses realitats i experiències dels col·lectius LGTBI, generant empatia i promocionant la inclusió i la igualtat en la societat.

A través dels anys, FIRE!!, s’ha consolidat com un referent en el panorama internacional de festivals de cinema LGTBI, atraient cineastes i públics de tot el món. A més, ha contribuït a generar un impacte social i a donar visibilitat als temes LGTBI, fent avançar els drets i la igualtat per a tothom, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.

En resum, FIRE!! Mostra de cinema LGTBI de Barcelona és una celebració cinematogràfica única i inspiradora que posa de manifest la diversitat i la riquesa de la comunitat LGTBI. Amb la seva programació cinematogràfica compromesa i la seva àmplia gamma d’activitats, el festival fomenta el diàleg, l’acceptació i la inclusió, contribuint a la construcció d’un món més igualitari i respectuós amb la diversitat humana.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Barcelona

|

Barcelonès

|

Barcelona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA