Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva

COMPARTIR

professionals, artesans i amants d'aquest material versàtil i sostenible.

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Cassà de la Selva

-

Selva

-

Girona

| Data:

17/06/2023
al 18/06/2023

La Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva és un esdeveniment anual que celebra la riquesa i la tradició de la indústria del tap i el suro a Catalunya. Situada a la comarca del Gironès, aquesta encantadora vila es converteix en el punt de trobada per a professionals, artesans i amants d’aquest material versàtil i sostenible.

tradició de la indústria del tap i el suro a Catalunya

La fira és una oportunitat única per conèixer de prop tot el procés de producció del tap i el suro, des de la collita dels arbres fins a la transformació final. El suro, obtingut de la surera, és un material extraordinari amb un ampli ventall d’usos i aplicacions. Des dels tradicionals taps per a ampolles de vi i cava fins a la moda, l’arquitectura i el disseny d’interiors, el suro és un element apreciat per la seva versatilitat i les seves propietats aïllants.

Durant els dies de la fira, els visitants tenen l’oportunitat de recórrer els estands dels productors locals, on es poden admirar i adquirir una gran varietat de productes elaborats amb suro. Des de peces artesanals, com ara joies i objectes de decoració, fins a productes més funcionals com ara aïllaments acústics i revestiments per a interiors, hi ha una infinitat d’opcions per descobrir i apreciar.

la Fira del Tap i el Suro ofereix una àmplia gamma d'activitats per a tota la família

A més de la mostra i venda de productes, la Fira del Tap i el Suro ofereix una àmplia gamma d’activitats per a tota la família. Des de tallers pràctics on es pot aprendre a treballar amb suro fins a demostracions en directe dels artesans locals, hi ha moltes opcions per involucrar-se i experimentar de primera mà la màgia d’aquest material tan especial.

La fira també ofereix una programació cultural i lúdica completa. Hi ha concerts de música en directe, danses tradicionals i exposicions d’art local que posen en valor la riquesa cultural i artística de la comarca. A més, no pots deixar de gaudir de la gastronomia local, ja que hi ha una gran varietat de parades amb productes típics de la zona, com ara embotits, formatges i vins, que t’endinsaran en una experiència culinària única.

Una característica destacada de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva és el seu compromís amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. El suro és un material totalment ecològic i biodegradable, i la seva utilització contribueix a la preservació dels boscos de sureres, un dels ecosistemes més importants de la zona.

La Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva és un esdeveniment que combina tradició, artesania i sostenibilitat. És una oportunitat única per conèixer i apreciar aquest material versàtil, descobrir els seus múltiples usos i connectar amb la cultura i l’entorn natural de la comarca del Gironès. Si busques una experiència enriquidora i inspiradora, aquesta fira no et decebrà.

 

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Cassà de la Selva

|

Selva

|

Girona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA