La Fira del Fajol de Batet de la Serra és una celebració singular que posa en valor aquest antic cereal de muntanya, molt vinculat a la tradició agrícola de la Garrotxa. Se celebra a Batet de la Serra, un petit nucli situat a tocar d’Olot, i cada any atrau nombrosos visitants interessats en la seva gastronomia i cultura popular.
El fajol (també conegut com a blat sarraí) és un producte sense gluten, ric en nutrients i amb múltiples usos culinaris. Tot i que la seva producció havia caigut en desús, la fira ha ajudat a recuperar-ne el conreu i a donar-lo a conèixer com a ingredient de coques, farinetes i altres receptes tradicionals.
Durant la fira, els visitants poden gaudir de demostracions de la molta del fajol, degustacions de plats típics i un mercat amb productes de proximitat. També s’organitzen tallers, exposicions i activitats infantils per apropar aquest cultiu als més petits. Un dels moments més esperats és la cercavila amb gegants i grups de cultura popular, que omple els carrers de festa i tradició.
Amb la seva aposta per la gastronomia, la sostenibilitat i la recuperació d’un producte autòcton, la Fira del Fajol s’ha convertit en una cita imprescindible per a tots aquells que volen descobrir els sabors de la Garrotxa i la seva rica tradició agrícola.
Ubicació
Organizador:
*El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.
La festa comença aquí!
Subscriu-te a la nostra newsletter i sigues el primer en assabentar-te de totes les novetats.
Connecta amb la cultura catalana!
Descobreix
Agenda
Segueix-nos Instagram
X (Twitter)
Facebook
Segueix-nos
Descobreix
Per a oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com les cookies per a emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. El consentiment d'aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com el comportament de navegació o les identificacions úniques en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament unes certes característiques i funcions.