Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses

COMPARTIR

La Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses és una celebració que ressalta la cultura rural i l'agricultura de la comarca de Ripollès

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Sant Joan de les Abadesses

-

Ripollès

-

Girona

| Data:

22/10/2023
al 22/10/2023

Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses

La Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses és una celebració que ressalta la cultura rural i l’agricultura de la comarca de Ripollès. Aquesta fira anual, coneguda també com la Fira de la Carbassa, converteix aquest encantador poble en un punt de trobada per a amants de les hortalisses i els productes de la terra.

La Fira de la Carbassa sol tenir lloc durant la tardor, quan els conreus de carbasses estan a punt per ser collits
Ajuntament

La Fira de la Carbassa sol tenir lloc durant la tardor, quan els conreus de carbasses estan a punt per ser collits. Aquest esdeveniment celebra la versatilitat i la importància d’aquesta hortalissa tant a la cuina com a la vida rural. Les carbasses són un aliment bàsic a la regió i es fan servir per crear plats tradicionals i innovadors.

Una de les característiques més destacades de la fira és la varietat de carbasses que es mostren. Els expositors ofereixen una gran selecció de carbasses diferents, que varien en forma i mida. El públic té l’oportunitat de conèixer més sobre les diferents espècies i les seves aplicacions culinàries i decoratives.

Els nens també gaudeixen de la Fira de la Carbassa, ja que solen haver-hi activitats específiques per a ells, com jocs i atraccions
Ajuntament

La gastronomia juga un paper fonamental en aquest esdeveniment. Els restaurants i els estands de menjar solen oferir plats especials amb carbasses com a ingredient principal. Aquests inclouen desdejunis, sopars i postres que destaquen la versatilitat d’aquesta hortalissa. Els visitants poden degustar plats tradicionals com la crema de carbassa, així com preparacions més creatives com la carbassa farcida o les croquetes de carbassa.

A més dels aliments, la fira sol incloure activitats relacionades amb l’art i la cultura local. Hi ha estands d’artesania que venen productes relacionats amb la carbassa, com escultures tallades en carbassa, i se solen organitzar espectacles de música en viu i dansa tradicional per entretenir el públic.

Els nens també gaudeixen de la Fira de la Carbassa, ja que solen haver-hi activitats específiques per a ells, com jocs i atraccions. La fira crea una atmosfera agradable i festiva per a totes les edats, amb la possibilitat de gaudir de la cultura rural i la gastronomia local en un entorn tranquil i encantador.

La Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses és una celebració que posa en relleu la importància de les hortalisses a la vida rural i la gastronomia local. És una oportunitat per descobrir la diversitat de les carbasses i gaudir de plats tradicionals i creatius. Aquesta fira captura l’esperit de la tardor i convida a tothom a celebrar la riquesa de la terra i la cultura de la comarca de Ripollès. Si tens l’oportunitat de visitar Sant Joan de les Abadesses durant aquesta fira, experimentaràs un món de sabors, aromes i tradicions que fan d’aquesta celebració una experiència autèntica i memorable.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Sant Joan de les Abadesses

|

Ripollès

|

Girona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA