Festes de Santa Tecla de Tarragona

COMPARTIR

Les Festes de Santa Tecla a Tarragona són una celebració anual que reflecteix la profunda història i l'esperit de la ciutat

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Tarragona

-

Tarragonès

-

Tarragona

| Data:

11/09/2023
al 24/09/2023

Les Festes de Santa Tecla a Tarragona

Les Festes de Santa Tecla a Tarragona són una celebració anual que reflecteix la profunda història i l’esperit de la ciutat. Aquesta festa, que té lloc a finals de setembre, és un dels esdeveniments més esperats i significatius de Tarragona i atrau no només als habitants locals sinó també a visitants de tot arreu que volen ser part d’aquesta experiència cultural i festiva.

Una de les característiques més notables de les Festes de Santa Tecla és la gran varietat d'activitats que es desenvolupen

Santa Tecla és la patrona de Tarragona i les seves festes són una oportunitat per retre homenatge a aquesta santa i compartir l’alegria amb tota la comunitat. La celebració es duu a terme al voltant de la data del 23 de setembre, que és el dia de Santa Tecla, i s’estén durant aproximadament una setmana. Durant aquest temps, la ciutat es transforma en un escenari d’activitats i esdeveniments que agraden a persones de totes les edats.

Un dels elements més icònics de les festes és la "Tocada de Campanes", un espectacle pirotècnic que il•lumina el cel de Tarragona amb colors i efectes especials

Una de les característiques més notables de les Festes de Santa Tecla és la gran varietat d’activitats que es desenvolupen. Hi ha actuacions musicals, concerts, espectacles de dansa, teatre i altres esdeveniments culturals que tenen lloc en diversos escenaris arreu de la ciutat. Aquests actes abracen tant l’art tradicional com les expressions més contemporànies, oferint una experiència rica i diversificada.

Un dels elements més icònics de les festes és la «Tocada de Campanes», un espectacle pirotècnic que il·lumina el cel de Tarragona amb colors i efectes especials. També hi ha l’anomenada «Nit Jove», una nit dedicada als més joves amb concerts i activitats nocturnes que mantenen la ciutat desperta fins a hores molt tardanes.

La gastronomia té un paper destacat en les Festes de Santa Tecla. Hi ha parades amb menjars tradicionals i plats típics catalans que permeten als visitants degustar els sabors locals. A més, les penyes i les colles festives organitzen sopars i menjars populars, creant un ambient de convivència i germanor.

Santa Tecla és la patrona de Tarragona i les seves festes són una oportunitat per retre homenatge a aquesta santa i compartir l'alegria amb tota la comunitat

La processó en honor a Santa Tecla és un moment culminant de les festes. La imatge de la santa és portada en una impressionant i solemne processó pels carrers de la ciutat, acompanyada per música i dansa tradicional. Aquesta és una mostra de la devoció i la religiositat que també està present en aquestes celebracions.

Les Festes de Santa Tecla a Tarragona són una oportunitat única per experimentar la riquesa cultural i l’esperit festiu d’aquesta ciutat catalana. És un esdeveniment que uneix a la comunitat, celebra la seva història i tradició, i ofereix als visitants una immersió en la vida i la cultura tarragonina.

 

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Tarragona

|

Tarragonès

|

Tarragona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA