Festa Major de Sant Joan de Valls

COMPARTIR

història rica i un gran significat per als seus habitants

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Valls

-

Alt Camp

-

Tarragona

| Data:

16/06/2023
al 25/06/2023

La Festa Major de Sant Joan de Valls és una celebració tradicional que té lloc cada any a la ciutat de Valls, situada a la comarca de l’Alt Camp. Aquesta festa és una de les més importants i esperades, amb una història rica i un gran significat per als seus habitants.

La Festa Major de Sant Joan és una festa que combina elements religiosos i culturals, i se celebra en honor a Sant Joan Baptista, el patró de la ciutat. La festivitat té lloc al voltant del 24 de juny, dia de Sant Joan, i s’estén durant diversos dies, omplint els carrers de Valls d’alegria, música i activitats per a tots els gustos.

Els actes de la Festa Major de Sant Joan inclouen cercaviles, danses tradicionals, concerts, correfocs, castells  i una àmplia varietat d’activitats per als més petits de la casa. Un dels elements més característics de la festa són els «gegants i capgrossos», figures colossals que desfilen pels carrers i representen personatges històrics i tradicionals de la ciutat.

Els castells  són una altra atracció principal de la festa. Els correfocs, per la seva banda, són una tradició que implica la participació de diables i bestiari de foc, que recorren els carrers amb estridències i llançant petards i focs artificials. És un espectacle vibrant i emocionant que aplega multitud de veïns i visitants.

compartir moments de diversió, tradició i convivència. És una festa que reflecteix la identitat cultural i l'orgull del poble de Valls

La música també ocupa un lloc destacat durant la Festa Major de Sant Joan, amb concerts de diverses bandes i orquestres que amenitzen els carrers i les places de Valls. La música tradicional catalana, com ara la sardana, també té un paper rellevant, i s’organitzen balls populars en els quals tothom pot participar.

A més de les activitats lúdiques i festives, la Festa Major de Sant Joan de Valls també té un fort component religiós. Es realitzen missatges i processons en honor a Sant Joan Baptista, i es realitzen cerimònies religioses que rememoren la figura del sant i la seva importància per a la comunitat.

La Festa Major de Sant Joan de Valls és una oportunitat única per gaudir de l’essència i la tradició d’aquesta ciutat catalana. És un moment en què els vallencs i els visitants es reuneixen per celebrar i compartir moments de diversió, tradició i convivència. És una festa que reflecteix la identitat cultural i l’orgull del poble de Valls, i que atreu persones de tot arreu que volen experimentar la seva energia i autenticitat.

En resum, la Festa Major de Sant Joan de Valls és una festa enlluernadora que combina alegria, tradició i devoció. És una oportunitat per endinsar-se en la cultura catalana i gaudir d’una experiència festiva plena de color, música i emoció.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Valls

|

Alt Camp

|

Tarragona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA