Festa Major de Sant Joan a la Pobla de Mafumet

COMPARTIR

Sant Joan, el 24 de juny, i és una de les festivitats més importants i esperades per als habitants de la Pobla de Mafumet

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Catalunya

-

Tarragonès

-

Tarragona

| Data:

18/06/2023
al 25/06/2023

La Festa Major de Sant Joan a la Pobla de Mafumet és una celebració que omple de color, música i alegria els carrers d’aquesta encantadora població situada a la comarca del Tarragonès.

La festa esdevé al voltant del dia de Sant Joan, el 24 de juny, i és una de les festivitats més importants i esperades per als habitants de la Pobla de Mafumet. És un moment de reunió i d’unió per a la comunitat, on les tradicions i la cultura local es posen de manifest.

Els preparatius comencen dies abans, amb la decoració dels carrers i places amb banderoles, guinardes i llums de colors. A mesura que s’apropa el dia de Sant Joan, l’excitació creix i l’ambient festiu es fa palès.

Una de les activitats més emblemàtiques de la Festa Major de Sant Joan és la tradicional cercavila. La comitiva, formada per gegants, capgrossos i grallers, recorre els carrers del poble acompanyats per la música de les cobles locals. És un espectacle vibrant i animat que aplega a grans i petits, creant un ambient de festa i diversió.

Un altre element destacat de la festa és el correfoc, una exhibició de foc i pólvora que il·lumina el cel nocturn i omple l’aire amb sorolls estridents. Dimonis i diables recorren els carrers amb les seves espurnes i fanalets, creant un espectacle visual i sonor impressionant que emociona i entusiasma els assistents.

La gastronomia també té un paper important durant la Festa Major de Sant Joan a la Pobla de Mafumet. Els bars i les terrasses s’omplen de delicioses tapes i plats tradicionals. És una oportunitat per degustar la rica cuina local i gaudir dels sabors autèntics de la regió.

A més de les activitats tradicionals, la Festa Major de Sant Joan ofereix un ampli programa d’actes i espectacles per a tots els gustos. Hi ha concerts de música en viu, espectacles de dansa, activitats infantils i exhibicions esportives, entre altres propostes. Aquesta diversitat d’esdeveniments fa que la festa sigui inclusiva i atractiva per a tots els membres de la comunitat.

La Festa Major de Sant Joan a la Pobla de Mafumet és una ocasió especial per gaudir de l’esperit festiu i la tradició catalana. És un moment de trobada, de celebració i d’unió entre veïns i visitants, on la música, el ball, la gastronomia i la diversió són els protagonistes. És una festa que manté viva la cultura local i que deixa records inoblidables en el cor de tots els qui hi participen.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Catalunya

|

Tarragonès

|

Tarragona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA