Festa dels Traginers a Balsareny

COMPARTIR

La Festa dels Traginers a Balsareny és una celebració en honor als traginers

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Balsareny

-

Bages

-

Barcelona

| Data:

1/02/2024
al 4/02/2024

Festa dels Traginers a Balsareny

La Festa dels Traginers a Balsareny és una celebració en honor als traginers, aquells valents que, al llarg de la història, han estat els encarregats de transportar mercaderies i productes essencials a través dels camins i carreteres de la comarca. Aquest esdeveniment, carregat de tradició i autenticitat, converteix Balsareny en un escenari vibrant i animat, on els veïns es reuneixen per rendir homenatge a aquest ofici tan significatiu.

La festa, que omple els carrers del municipi amb colors, música i l'aroma característic de les festes populars.

La festa, que omple els carrers del municipi amb colors, música i l’aroma característic de les festes populars. La Festa dels Traginers destaca per les seves activitats tradicionals, com ara desfilades de carros tirats per animals, vestimenta típica, música en directe i parades amb productes locals.

Un dels moments més esperats és la cercavila, on els traginers exhibeixen els seus carros decorats amb detalls artesanals i símbols que rememoren el passat. Així, els carrers es converteixen en un mosaic visual que reflecteix la riquesa històrica i cultural d’aquesta professió.

La Festa dels Traginers a Balsareny no només commemora una professió essencial en la història del transport, sinó que també serveix com a punt de trobada per la comunitat local i una oportunitat per preservar i transmetre les tradicions als més joves. A través d’aquesta celebració, es destaca l’orgull i la dedicació dels traginers, alhora que es crea una atmosfera de convivència i alegria que fa d’aquesta festa una experiència única per a tots els qui la gaudeixen.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Balsareny

|

Bages

|

Barcelona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA