Festa dels Tonis a Folgueroles

COMPARTIR

La Festa dels Tonis a Folgueroles és una celebració encomanadissa que captura l'esperit festiu i la tradició d'aquesta encantadora localitat.

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Folgueroles

-

Osona

-

Barcelona

| Data:

18/02/2024
al 18/02/2024

Festa dels Tonis a Folgueroles

La Festa dels Tonis a Folgueroles és una celebració encomanadissa que captura l’esperit festiu i la tradició d’aquesta encantadora localitat. Cada any, aquesta festa esdevé una oportunitat per a la comunitat i els visitants de rendir homenatge al patró del poble, Sant Antoni Abat, i de viure una experiència autèntica i plena de costums i ritus que han perdurat al llarg del temps.

La festa, que se celebra amb entusiasme i alegria, s’inicia amb una processó que recorre els carrers de Folgueroles, amb la imatge de Sant Antoni Abat portada en una solemne cercavila. Els participants, molts d’ells vestits amb indumentària tradicional, acompanyen la imatge del sant amb devoció i respecte, creant un ambient carregat de fervor religiós.

Un dels moments més característics de la Festa dels Tonis és la benedicció dels animals. Propietaris orgullosos porten les seves mascotes, animals de companyia i bèsties de càrrega per ser beneïts per Sant Antoni Abat. Aquesta antiga tradició reflecteix la creença en la protecció divina per als animals i simbolitza la relació harmoniosa entre l’ésser humà i els seus companys peluts.

La festa no només ofereix moments religiosos, sinó també una varietat d’activitats i esdeveniments lúdics. Les carreres de rucs, les competicions de tractors i les exhibicions d’habilitats amb animals converteixen la festa en una jornada plena d’entreteniment per a tota la família. La música, la dansa i els menjars tradicionals contribueixen a l’ambient festiu, creant una experiència completa.

Amb la Festa dels Tonis, Folgueroles no només commemora les seves arrels i tradicions, sinó que també obre les portes a visitants interessats a participar en una celebració autèntica i autòctona. Aquesta festa esdevé, així, una finestra a la cultura i la comunitat de Folgueroles, capturant l’essència d’aquest poble encantador a través dels seus ritus i celebracions ancestrals.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Folgueroles

|

Osona

|

Barcelona

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA