Festa del Bandoler a Castellserà

COMPARTIR

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Castellserà

-

Urgell

-

Lleida

| Data:

12/05/2023
al 14/05/2023

La Festa del Bandoler és una celebració popular que té lloc cada any al poble de Castellserà, situat a la comarca de l’Urgell, a la província de Lleida, a Catalunya.

La festa commemora la llegenda del bandoler Serrallonga, que va viure a la zona a finals del segle XVI i principis del XVII. Segons la llegenda, Serrallonga era un bandoler que robava als rics per donar als pobres, i es va convertir en un heroi popular entre la gent del poble.

La Festa del Bandoler de Castellserà és una celebració de tres dies. La festa comença amb la representació del robatori dels diners del rei, una escena que recrea un dels robatoris més famosos de Serrallonga. Després de la representació, hi ha una cercavila pel poble, on es pot veure gent vestida com a bandolers i personatges de l’època.

 

Durant els tres dies de festa, hi ha activitats per a tota la família. Hi ha jocs infantils, espectacles de música i dansa, mercats medievals i activitats esportives com la cursa de muntanya Serrallonga Trail. També hi ha una gran varietat de menjars i begudes tradicionals de la zona, com ara pa amb tomàquet, cargols a la llauna i vi de la terra.

La Festa del Bandoler és una festa popular i participativa que atrau gent de tot Catalunya i d’altres regions d’Espanya. És una ocasió per a la gent del poble de Castellserà per mostrar la seva història i cultura i per a la gent de fora per gaudir de les tradicions i la gastronomia de la zona.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Castellserà

|

Urgell

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA