Festa de Moros i Cristians de Lleida

COMPARTIR

passat ric en fets i llegendes

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Lleida

-

Segrià

-

Lleida

| Data:

20/05/2023
al 21/05/2023

La Festa de Moros i Cristians de Lleida és una celebració històrica i cultural que trasllada als seus participants en un passat ric en fets i llegendes. Aquesta festa, que té lloc anualment a la ciutat de Lleida, és un testimoni viu de la diversitat i la convivència entre cultures que han marcat la història de la regió.

esdeveniments ocorreguts durant l'edat mitjana

La festa commemora els esdeveniments ocorreguts durant l’edat mitjana, quan Lleida va ser escenari de conflictes entre musulmans i cristians. Aquesta recreació històrica involucra la participació de centenars de veïns que, amb passió i dedicació, representen els personatges clau d’aquella època.

Els Moros i Cristians desfilen pels carrers de Lleida, lluitant vestimentes magnífiques i portant banderes i estendards que simbolitzen les seves respectives faccions. La música, els tambors i les cornetes acompanyen el pas de les comparses, creant un ambient festiu i vibrat.

La música, els tambors i les cornetes acompanyen el pas de les comparses, creant un ambient festiu i vibrat.

El punt culminant de la Festa de Moros i Cristians de Lleida és la representació de batalles i combats entre els dos bàndols. Amb una meticulosa coreografia i detalls espectaculars, els participants recreen escenes d’èpica i valentia que transporten els espectadors a aquells temps turbulents.

A més dels actes de guerra, la festa també inclou representacions teatrals, danses tradicionals i altres esdeveniments culturals relacionats amb l’època medieval. Els carrers es converteixen en un autèntic escenari històric, on els visitants poden gaudir d’un ventall d’activitats que els transporten en el temps.

actes de guerra, la festa també inclou representacions teatrals

La Festa de Moros i Cristians de Lleida és molt més que una simple recreació històrica. És una oportunitat per a la ciutat i els seus habitants de connectar amb les seves arrels, valorar la diversitat cultural i fomentar el diàleg i la convivència. Aquesta festa enalteix els valors de tolerància i respecte, recordant-nos que la història ens ensenya la importància de la pau i la comprensió entre les diferents cultures.

La Festa de Moros i Cristians de Lleida és una celebració que uneix la passió per la història, la música i les tradicions. Amb la seva atmosfera festiva i la seva capacitat d’immersió en un passat fascinant, aquesta festa continua sent un esdeveniment esperat per locals i visitants, i un recordatori de l’arrelament cultural i la riquesa del patrimoni de Lleida.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Lleida

|

Segrià

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA