Festa de la Verema i el Vi de Verdú

COMPARTIR

rica tradició vitivinícola de la zona: la Festa de la Verema i el Vi de Verdú

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Verdú

-

Urgell

-

Lleida

| Data:

16/09/2023
al 17/09/2023

La Festa de la Verema i el Vi de Verdú: Celebrant Tradició i Sabor

A la pintoresca localitat de Verdú, situada al cor de la comarca  de l’Urgell, cada any es duu a terme una celebració que encapsula la rica tradició vitivinícola de la zona: la Festa de la Verema i el Vi de Verdú. Aquest esdeveniment anual no només honora la història i l’art de la producció del vi, sinó que també serveix com una oportunitat per a la comunitat local i els visitants de gaudir d’una experiència multisensorial que captura l’essència de la regió.

La Festa de la Verema, que normalment té lloc  quan les vinyes estan a punt de ser collides, és una celebració que reuneix residents i amants del vi per participar en un procés tradicional que va més enllà de la simple recol·lecció de raïm. Els participants s’uneixen als pagesos locals per a la verema manual, treballant braç a braç per a collir els raïms en el moment just quan aconsegueixen la seva màxima maduresa. Aquesta activitat crea una connexió profunda entre les persones, la terra i els productes naturals, i recorda la importància de les arrels agrícoles i la relació amb la natura.

La Festa de la Verema, que normalment té lloc  quan les vinyes estan a punt de ser collides

El punt culminant d’aquesta celebració és la producció del Vi de Verdú. Un cop collits els raïms, aquests són portats als antics cellers del poble, on s’inicia el procés de vinificació. Aquí, les tècniques tradicionals es barregen amb la tecnologia moderna per a crear vins d’alta qualitat que reflecteixen el territori i les característiques úniques dels raïms de la regió. Durant la festa, els assistents poden participar en degustacions de vins, on poden apreciar la diversitat de les varietats locals i les notes de sabor que es despleguen en cada gota.

La Festa de la Verema i el Vi de Verdú no només gira entorn del vi, sinó que també ofereix una gamma completa d’activitats relacionades amb la cultura, la gastronomia i l’art. Els visitants poden gaudir d’actuacions musicals tradicionals, exposicions d’art local i demostracions culinàries que emfatitzen la relació entre els plats autòctons i els vins produïts a la regió. Aquestes activitats enriqueixen l’experiència global, convertint-la en una celebració que abasta molts aspectes de la vida i la cultura locals.

La Festa de la Verema i el Vi de Verdú és més que una simple celebració de la collita i el vi. És un esdeveniment que uneix persones, tradicions i sabors per a crear una experiència inoblidable que valora i preserva la rica herència vitivinícola de la regió. És un recordatori que darrere de cada ampolla de vi hi ha una història, una comunitat i un amor profund per la terra.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Verdú

|

Urgell

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA