Dansàneu, Festival de les Cultures del Pirineu

COMPARTIR

En el cor de les majestuoses muntanyes del Pirineu, un esdeveniment anual es desenvolupa per celebrar la rica diversitat cultural d'aquesta regió muntanyenca

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Esterri d'Àneu

-

Pallars Sobirà

-

Lleida

| Data:

21/07/2023
al 30/07/2023

En el cor de les majestuoses muntanyes del Pirineu, un esdeveniment anual es desenvolupa per celebrar la rica diversitat cultural d’aquesta regió muntanyenca. Aquest esdeveniment màgic és conegut com a Dansàneu, el Festival de les Cultures del Pirineu. Durant diversos dies, locals i visitants de tot el món es reuneixen per celebrar la música, la dansa, la gastronomia i la tradició de les comunitats que han fet dels Pirineus la seva llar.

La història de Dansàneu s’inicia fa més de dues dècades, quan un grup d’entusiastes de la cultura pirinenca va decidir crear un espai on les diferents cultures que habiten aquestes terres poguessin expressar-se i compartir les seves peculiaritats amb la resta del món. Des d’aleshores, el festival ha crescut i s’ha convertit en una referència cultural en la regió, així com en una oportunitat per preservar i difondre les tradicions ancestrals.

que inclouen música tradicional, folk, jazz i altres estils que fan vibrar l'ànima. És com si els mateixos Pirineus estiguessin ballant al ritme d'aquesta gran celebració
Dansàneu, Festival de les Cultures del Pirineu

La música és el cor de Dansàneu, amb actuacions en viu que reflecteixen la rica varietat de sons que es troben en aquestes muntanyes. Els grups locals, així com músics internacionals convidats, emocionen els espectadors amb repertoris que inclouen música tradicional, folk, jazz i altres estils que fan vibrar l’ànima. És com si els mateixos Pirineus estiguessin ballant al ritme d’aquesta gran celebració.

Però Dansàneu no es limita només a la música; la dansa també hi ocupa un lloc destacat. Ballarins de diferents llocs del Pirineu i altres regions ballen al compàs de la música, mostrant l’elegància i l’energia de les seves tradicions. Els balls tradicionals es combinen amb noves expressions artístiques, creant una simbiosi perfecta entre el passat i el present.

La gastronomia és una altra de les joies de Dansàneu. Els menjars típics de cada territori pirinenc són presentats en un esplèndid mercat gastronòmic
Dansàneu, Festival de les Cultures del Pirineu

La gastronomia és una altra de les joies de Dansàneu. Els menjars típics de cada territori pirinenc són presentats en un esplèndid mercat gastronòmic, on els visitants poden tastar delícies locals, des de formatges artesans fins a plats de carn i peix. És una festa per als sentits que reflecteix la forta connexió entre la cultura i la natura d’aquesta zona.

A més de la música, la dansa i la gastronomia, Dansàneu ofereix activitats per a tota la família. Tallers artesanals, rutes de senderisme, xerrades sobre la conservació dels Pirineus i altres activitats educatives són part essencial del programa. El festival busca apropar la cultura als més joves perquè aprenguin a estimar i respectar el llegat cultural d’aquestes muntanyes.

Dansàneu és molt més que un simple esdeveniment; és un testimoni viu de la diversitat cultural que ens enriqueix com a éssers humans. És una oportunitat per descobrir i apreciar la bellesa dels Pirineus i les seves comunitats, per connectar amb la natura i amb nosaltres mateixos a través de la música, la dansa i la cultura. Si tens l’oportunitat de participar en Dansàneu, et prometo que viuràs una experiència que perdurarà en la teva memòria per sempre.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Esterri d'Àneu

|

Pallars Sobirà

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA