Aplec del Caragol de Lleida

COMPARTIR

àpat popular i compartir moments de diversió en un ambient festiu i acollidor.

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Lleida

-

Segrià

-

Lleida

| Data:

2/06/2023
al 4/06/2023

L’Aplec del Caragol de Lleida és una de les festes més emblemàtiques i concorregudes de la ciutat de Lleida, situada a la comarca del Segrià.  Aquesta festa, que té lloc anualment, aplega milers de persones amb l’objectiu de gaudir d’un àpat popular i compartir moments de diversió en un ambient festiu i acollidor.

àmplia varietat d'activitats per a tots els gustos.

L’Aplec del Caragol es remunta als anys vuitanta, quan un grup d’amics lleidatans va decidir organitzar un dinar a l’aire lliure per celebrar l’arribada de la primavera. L’esdeveniment va començar amb un menú senzill basat en caragols, un dels plats típics de la cuina catalana, que s’ha convertit en el protagonista indiscutible d’aquesta festa.

Amb el pas dels anys, l’Aplec del Caragol ha crescut i s’ha convertit en un esdeveniment multitudinari. Avui en dia, aplega  persones de tot arreu, que es congreguen en un gran recinte habilitat per a l’ocasió. La festa té lloc durant un cap de setmana i ofereix una àmplia varietat d’activitats per a tots els gustos.

programa d'activitats i espectacles per a tots els públics.

El plat estrella de l’Aplec del Caragol és, com el seu nom indica, el caragol. Es cuinen tones de caragols en diferents estils i receptes: a la llauna, amb salsa picant, amb all i julivert, entre altres opcions. Aquest àpat popular se serveix en grans cassoles i taules llargues, on els assistents es reuneixen per gaudir d’una autèntica festa gastronòmica. És una oportunitat per degustar la cuina local i compartir la passió per aquest plat tan característic.

A més de l’àpat, l’Aplec del Caragol ofereix un ampli programa d’activitats i espectacles per a tots els públics. Hi ha música en viu, amb actuacions de bandes i orquestres que amenitzen l’ambient amb diversos estils musicals. També hi ha concursos i jocs tradicionals, activitats per als més petits, exhibicions de balls i altres espectacles que mantenen l’esperit festiu durant tot el cap de setmana.

per gaudir de la tradició, la gastronomia i la convivència en un ambient de germanor i alegria.

La festa també inclou una gran desfilada de carrosses, en què els participants desfilen pels carrers de Lleida amb disfresses i decoracions elaborades. Aquesta desfilada és un dels moments més esperats de l’Aplec, ja que permet als participants mostrar la seva creativitat i enginy, a més de generar un ambient de festa i diversió.

L’Aplec del Caragol és una festa que enalteix la cultura i la gastronomia de Lleida, convertint-se en una cita imprescindible per a locals i visitants. Aquest esdeveniment destaca per la seva capacitat d’agrupar persones de diferents edats i procedències en una celebració festiva i participativa. És una oportunitat per gaudir de la tradició, la gastronomia i la convivència en un ambient de germanor i alegria.

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Lleida

|

Segrià

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA