Fira de l’oli de La Granadella

COMPARTIR

La Fira de l'Oli de la Granadella és una de les cites més importants del calendari a la comarca de les Garrigues, dedicada a la promoció de l'oli d'oliva verge extra

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Garriguella

-

Garrigues

-

Lleida

| Data:

26/10/2024
al 27/10/2024

Fira de l’oli de La Granadella

La Fira de l’Oli de la Granadella és una de les cites més importants del calendari a la comarca de les Garrigues, dedicada a la promoció de l’oli d’oliva verge extra, un dels productes més preuats de la zona. Aquesta fira posa en relleu la llarga tradició olivarera de la Granadella i el seu compromís amb la producció d’un oli de gran qualitat, reconegut tant a nivell local com internacional.

El protagonista indiscutible de la fira és l’oli d’oliva verge extra, elaborat amb olives arbequines, una varietat típica de la zona que té un producte d’aroma i sabor únics. Durant l’esdeveniment, els visitants tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà el procés d’elaboració de l’oli, des de la recol·lecció fins a la producció final, amb visites guiades al Molí de la Cooperativa i demostracions d’elaboració d’oli a la manera tradicional.

Un dels grans atractius de la Fira de l’Oli és el tast d’olis que permet als assistents degustar les diferents varietats i matisos d’aquest producte tan versàtil, així com comparar la qualitat de diferents olis locals i de proximitat.

La fira, però, va més enllà de l’oli. També hi ha un mercat de productes locals on es poden adquirir altres especialitats de la comarca, com formatges, mel, fruits secs i embotits, fomentant així la difusió dels productes de quilòmetre zero i el suport als productors locals. Així mateix, es duen a terme activitats culturals i lúdiques per a tots els públics, com exposicions, xerrades sobre les propietats saludables de l’oli d’oliva, concursos i activitats infantils.

Una altra proposta interessant és el Concurs d’Allioli, que posa a prova l’habilitat dels participants per fer aquest acompanyament tan tradicional de la cuina catalana utilitzant, per descomptat, l’oli d’oliva de la Granadella com a base.

La Fira de l’Oli de la Granadella és una celebració que destaca per la seva capacitat de posar en valor un producte essencial per a la gastronomia i la cultura local. Cada any atrau visitants de tot Catalunya que, a més de gaudir de l’oli, descobreixen el paisatge oliverer, el patrimoni i les tradicions d’aquesta zona emblemàtica de les Garrigues.

FITXA TÈCNICA

Organitzador:

Preu:

Adreça:

|

Garriguella

|

Garrigues

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA