Boletus, Fira del Bolet a Isona i Conca Dellà

COMPARTIR

La Boletus, Fira del Bolet d'Isona i Conca Dellà, és una celebració que posa en relleu la riquesa micològica i gastronòmica d'aquesta comarca del Pallars Jussà

El text i les imatges publicades són cedides i no editades. Podeu demanar la retirada contactant amb nosaltres.

Isona i Conca Dellà

-

Pallars Jussà

-

Lleida

| Data:

25/10/2024
al 27/10/2024

Boletus, Fira del Bolet a Isona i Conca Dellà

La Boletus, Fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà, és una celebració que posa en relleu la riquesa micològica i gastronòmica d’aquesta comarca del Pallars Jussà, convertint-la en una cita obligada per als amants dels bolets i la natura. Aquest esdeveniment, que té lloc a la tardor, coincideix amb la millor època per a la recol·lecció de bolets als boscos de la zona, on creixen espècies de gran qualitat gràcies al clima i la diversitat de l’entorn natural.

La fira no només se centra en la venda de bolets frescos i productes relacionats amb la micologia, sinó que també ofereix un ampli ventall d’activitats culturals, lúdiques i gastronòmiques. Un dels principals atractius de Boletus és el mercat de productes locals, on es poden trobar bolets acabats de collir, així com conserves, formatges, mel i altres productes de proximitat, que posen en valor el patrimoni gastronòmic de la zona.

A més, durant la fira s’organitzen sortides guiades per la muntanya, on experts micòlegs ensenyen als participants a reconèixer les diferents espècies de bolets, identificant-ne les més apreciades per a la cuina i aquelles que cal evitar. Aquestes excursions són una oportunitat única per aprendre sobre el món dels bolets en un entorn natural espectacular.

La gastronomia és un altre dels grans protagonistes de la fira. Els restaurants i establiments locals preparen menús especials basats en els bolets, oferint plats tradicionals i innovadors que ressalten els sabors de la cuina pallaresa. Durant la fira, també es duen a terme tallers de cuina i tastos, on els visitants poden descobrir noves maneres de cuinar i degustar aquest preuat producte.

Boletus no només se centra en el món dels bolets, sinó que també inclou activitats familiars, com tallers per a nens, exposicions sobre micologia i concursos relacionats amb la recol·lecció de bolets. Això converteix la fira en un esdeveniment intergeneracional que atrau tant a aficionats com a experts.

Boletus, Fira del Bolet d’Isona i Conca Dellà és una celebració que uneix natura, gastronomia i cultura local, consolidant-se com una cita destacada del calendari de tardor a la comarca. Un esdeveniment que permet gaudir del paisatge i del bon menjar, tot posant en valor un dels tresors més apreciats de la terra: el bolet.

 

FITXA TÈCNICA

Preu:

Adreça:

|

Isona i Conca Dellà

|

Pallars Jussà

|

Lleida

PDF:

AGENDA

RECOMANEM

VIU LA MÚSICA